Меню
Остання редакція: 21 квітня 2016

№3 / 2015

Заснований за ініціативи кафедри плодівництва та виноградарства 
Уманського національного університету садівництва 

щоквартальний науково-виробничий журнал «Новини садівництва» видається з 1993 року.

Вересневий номер  науково-виробничого журналу «Новини садівництва»  присвячено новим елементам ефективних технологій вирощування і тривалого зберігання плодів. 

У рубриках «Актуально» і «Захист саду» подано матеріали щодо загрози пошкодження садів новим шкідником – борошнистим червецем, а також експрес-метод виявлення бактеріального опіку плодових рослин.

Рубрику «Розсадництво» присвячено розгляду особливостям зберігання садивного матеріалу, зокрема шкідливої дії етилену на саджанці плодових культур.

У найбільш об’ємній рубриці «Агротехніка» розглянуто досвід вітчизняних і зарубіжних садівників з механізованого (контурного) обрізування плодових дерев у період вегетації, специфіку догляду за популярними останнім часом клонами сорту Ред Делішес та формування веретеновидної крони черешні, а також нове у технології збирання врожаю яблук.

У рубриці «За рубежем» викладено новинки виробництва яблук у Південному Тиролі та актуальну в теперішніх умовах органічну дезінфекцію грунту.

Рубрика «Нові культури і сорти» містить опис ефективних сортів черешні світової селекції.

«Переробка, реалізація» містить інформацію щодо сучасних технологій зберігання плодів з післязбиральною обробкою інгібітором етилену 1-метилциклопропеном чи гарячою водою, а також видалення етилену з фруктосховищ та особливості застосування динамічного газового середовища.

Останні новини

Весняні дослідження аспірантів кафедри плодівництва та виноградарстваЧитати повністю

Весняні дослідження аспірантів кафедри плодівництва та виноградарства

Після успішного завершення весняної сесії аспіранти кафедри плодівництва і виноградарства реалізують наукові плани своїх досліджень на дослідних насадженнях кафедри.

Читати повністю

Практичне заняття з щеплення плодових культур Читати повністю

Практичне заняття з щеплення плодових культур

Наприкінці березня 2024 року під час практичного заняття з курсу «Плодівництво» студенти 31-зр та 21-кзр групи оволоділи навичками щеплення плодових культур.

Читати повністю

Весняна толока на кафедрі плодівництва і виноградарстваЧитати повністю

Весняна толока на кафедрі плодівництва і виноградарства

9 квітня 2024 року колектив кафедри плодівництва і виноградарства радо долучився до покращення благоустрою університетського містечка.

Читати повністю

В Уманському НУС висаджено колекцію сортів фундукаЧитати повністю

В Уманському НУС висаджено колекцію сортів фундука

9 квітня 2024 року колективом кафедри плодівництва і виноградарства закладено навчально-дослідні насадження фундука. Садивний матеріал перспективних сортів американської та італійської селекції надано ПОПП «Еліта» в рамках науково-виробничої співпраці.

Читати повністю

Всі новини