Меню
Остання редакція: 11 листопада 2016

Студенти Уманського НУС взяли участь у закладання горіхового саду на Жашківщині

3-4 листопада студенти 1, 3 та 5 курсів факультетів садова-паркового господарства і плодоовочівництва, екології та захисту рослин взяли активну участь у закладанні горіхового саду на Жашківщині.  


Триває тісна співпраця Уманського національного університету садівництва в особі першого проректора Івана Мостов'яка та, зокрема, кафедри плодівництва і виноградарства, з фермерськими господарствами щодо закладання промислових садових насаджень. 

За словами головного агронома Андрія Поліщука, нині в господарстві вже існує плодовий сад площею 30 га, а в найближчі роки планується розширити площу насаджень до 300 га.

Впродовж двох днів, завдяки наполегливій праці студентів 1, 3 та 5 курсів факультетів садова-паркового господарства і плодоовочівництва, екології та захисту рослин Уманського НУС, вдалось закласти нове насадження на площі 70 га. Загалом же було висаджено 7000 саджанців горіха волоського сорту Костюженський за схемою 10х10 м. Наразі саджанці були завезені з Молдови. На черзі закладання ще 100 га горіха волоського.

Перед початком висаджування дерев горіха студентів з особливостями закладання горіхового саду ознайомив викладач кафедри плодівництва і виноградарства Андрій Чаплоуцький, а також отримали інструкції від головного агронома господарства Андрія Поліщука щодо підготовки саджанців до посадки та на яку глибину ґрунту їх потрібно висаджувати.


Андрій Чаплоуцький, 
викладач кафедри плодівництва і виноградарства

Фото автора