Меню
Остання редакція: 06 березня 2017

Участь науково-педагогічних працівників Уманського НУС у конференції «Майстерня садівництва»

Мостов'як С. М., Яковенко Р. В. (Уманський НУС)
Мостов'як С. М., Яковенко Р. В. (Уманський НУС)

02 березня 2017 року в смт. Сутиски Тиврівського району Вінницької області відбулася конференція «Майстерня садівництва» організована компанією «Сингента». Серед учасників і доповідачів були представники Уманського національного університету садівництва.


Доповідачами виступали фахівці в галузі садівництва та захисту рослин з України та Польщі, а саме В. Воєводін технічний експерт компанії «Сингента», О. Зозуля керівник підрозділу регіональних технічних експертів компанії «Сингента», А. Чаплоуцький викладач кафедри плодівництва і виноградарства Уманського національного університету садівництва і Р. Сас польський консультант у галузі садівництва.

На конференції було приділено увагу питанням: інтегрованого захисту саду від шкідників та хвороб препаратами компанії «Сингента», захисту саду від яблуневої плодожерки, механізованій обрізці саду, європейському досвіду захисту садів від шкідників та хвороб і сучасним технологіям ведення садівництва.

Практичні рекомендації в інтенсивному яблуневому саду господарства «Агро-Еталон», щодо формування крони, були продемонстровані польським спеціалістом Робертом Сасом та головним агрономом господарства Олександром Дмитрашем.

Конференція зібрала численну аудиторію садоводів, значна частина яких представляла Вінничину і Черкащину. Слід зауважити, що серед учасників даного заходу було досить багато випускників різних років найстарішого профільного в галузі садівництва аграрного ВУЗу – Уманського НУС.


Яковенко Р. В., кандидат с.-г. наук, доцент

Фото автора