Меню
Остання редакція: 18 жовтня 2016

Практична підготовка – запорука професіоналізму садоводів Уманського НУС

29 березня кафедрою плодівництва і виноградарства проведено практичні заняття в плодовому розсаднику навчально-науково-виробничого відділу Уманського НУС на тему "Розмноження здерев'янілими живцями", "Зрізування щеплених підщеп "на вічко"" та "Весняна ревізія першого поля розсадника".

Студенти 2 курсу факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин мали змогу в режимі "Хэнд мейд" ("зроблено руками") здобути практичні навички виконання початкових робіт з весняної серії технологічного циклу вирощування саджанців плодових культур.

Під керівництвом доцентів кафедри Володимира Майбороди і Романа Буцика та асистента Ольги Шарапанюк студенти оволодівали тонкощами нарізування здерев'янілих живців, створення належних умов щодо успішного укорінення живців в умовах теплиці з туманоутворювальною установкою ННВВ, підготовці гряд для живцювання і висаджування живців на прикладі клонової підщепи черешні Гізела 5.

У першому полі було виконано операцію по зрізуванню підщеп яблуні, груші, черешні, абрикоси (а це більше 15 тисяч рослин) заокуліруваних влітку минулого року студентами нашого ж факультету.

Зі звільненням площі від обрізків та захистом зрізів від підсихання шляхом замащування водоемульсійною фарбою та послідуючим виконанням обліків з метою інвентаризації першого поля студенти справились на відмінно, отримавши практичні навички, задоволення та гарні враження від практичних занять з розсадництва.

Студентка 21-п групи Аліна Ваховська