Меню
Остання редакція: 30 червня 2016

Завершено цикл дегустації яблук

Підготовлений для дегустації зразок яблук сорту Ред Джонапринц
Підготовлений для дегустації зразок яблук сорту Ред Джонапринц

Кафедрою плодівництва і виноградарства Уманського національного університету садівництва завершено цикл дегустацій свіжих плодів яблуні з участю проблемно-пошукової науково-дослідної групи «Післязбиральна обробка плодів інгібітором етилену». Кілька дегустацій періодично відбулося в процесі тривалого зберігання плодів, а завершальна – у червні 2016 р.

За вдосконаленою кафедрою методикою в поточному сезоні зберігання оцінено вісім зразків яблук перспективного сорту Ред Джонапринц, збережених за технологією обробки інгібітором етилену після збирання за договором науково-технічного співробітництва з фірмою «Agrofresh Polska» (керівник теми професор Мельник О.В.).

Кафедра протягом десяти років активно співпрацює з цією та іншими закордонними фірмами у сфері наукових досліджень, стажуванні аспірантів та виробничої  практики студентів.

Оцінюються показники аромату, твердості (щільності), хрусткості, соковитості, борошнистості м’якуша, а також ступінь солодкого, кислого смаку та надається загальна оцінка плоду.

З метою імітації торгового обороту (shelf life) плоди після холодильного зберігання перед дегустацією витримано в кімнатних умовах протягом тижня.

 

Отримані в процесі дегустацій наукові результати використовуються для обгрунтування технології тривалого зберігання плодів, оброблених інгібітором етилену після збирання.

В обговорені результатів взяли участь (на фото) доцент кафедри плодівництва та виноградарства Володимир Майборода і старший викладач Людмила Слободяник, викладач кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів Віталій Пиркало, старший викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна Ольга Дрозд та викладач кафедри процесів, машин та обладнання АПВ  Людмила Худік (випускник аспірантури кафедри плодівництва).

 

4.

Кафедра плодівництва і виноградарства Уманського НУС висловлює подяку польській фірмі «Agrofresh Polska» за сприяння у веденні досліджень з удосконалення технології післязбиральної обробки і тривалого зберігання плодів. 

Олександр Мельник,

завідувач кафедри плодівництва та виноградарства

(фото автора)

Останні новини

ПРАКТИКА З ОКУЛІРУВАННЯЧитати повністю

ПРАКТИКА З ОКУЛІРУВАННЯ

На першому полі плодового розсадника навчально-виробничого відділу Уманського національного університету студенти третього курсу, які навчаються за освітньою програмою «Садівництво та виноградарство», проходять навчальну практику з окулірування.

Читати повністю

Мовна компетентність — ключ до міжнародної комунікаціїЧитати повністю

Мовна компетентність — ключ до міжнародної комунікації

Успішне завершення курсу Practical English є важливим етапом у професійному розвитку та свідчить про прагнення до вдосконалення мовної компетентності.

Читати повністю

Цінний дарунок для освітньої та наукової спільноти УНУЧитати повністю

Цінний дарунок для освітньої та наукової спільноти УНУ

Кафедра плодівництва і виноградарства УНУ щиро вдячна Миколі Матвієнку за подаровану літературу, що стане важливим джерелом знань для студентів, викладачів і науковців.

Читати повністю

Наука та виробництво: візит на підприємство «Агроплант»Читати повністю

Наука та виробництво: візит на підприємство «Агроплант»

Нещодавно науково-педагогічні працівники кафедри плодівництва і виноградарства відвідали ТОВ «Агроплант» (Уманський район), де успішно вирощують лохину та жимолость.

Читати повністю

Всі новини