Технологічна підготовка з виробництва саджанців плодових і ягідних культур для забезпечення галузі плодівництва якісним садивним матеріалом.
Технологічна підготовка з виробництва плодів, ягід і горіхів для забезпечення населення свіжими продуктами харчування і переробної промисловості сировиною.
Науковці кафедри плодівництва і виноградарства взяли участь в онлайн-вебінарі «Polyversum – ефективне застосування в органічному садівництві, ягідництві та овочівництві» за участі технічного менеджера чеської компанії-виробника Петра Рубака.
Важливим елементом сучасної інноваційної технології вирощування плодів яблуні є застосування літніх термінів обрізування дерев, що виконується науковцями кафедри плодівництва і виноградарства
26–27 червня 2025 року науковці кафедри плодівництва і виноградарства Уманського національного університету, взяли участь у заході з поширення інформації «Горизонт Європа” на 2025 рік та гранти Національного фонду досліджень України – нові можливості для українських науковців та інноваторів».
24 червня 2025 року науково-педагогічні працівники кафедри плодівництва і виноградарства Уманського національного університету взяли участь в онлайн-тренінгу «Американські технології вирощування яблук та персиків: досвід штату Пенсильванія».