Технологічна підготовка з виробництва саджанців плодових і ягідних культур для забезпечення галузі плодівництва якісним садивним матеріалом.
Технологічна підготовка з виробництва плодів, ягід і горіхів для забезпечення населення свіжими продуктами харчування і переробної промисловості сировиною.
25 липня 2025 року відбувся розгляд і обговорення звітів за 2024-2025 н.р. здобувачів освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» зі спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство».
Кафедра плодівництва і виноградарства Уманського національного університету славиться тісною співпрацею з виробництвом
Науковці кафедри плодівництва і виноградарства взяли участь в онлайн-вебінарі «Polyversum – ефективне застосування в органічному садівництві, ягідництві та овочівництві» за участі технічного менеджера чеської компанії-виробника Петра Рубака.
Важливим елементом сучасної інноваційної технології вирощування плодів яблуні є застосування літніх термінів обрізування дерев, що виконується науковцями кафедри плодівництва і виноградарства