Меню

Перший рівень вищої освіти (бакалаврський)

Перший (бакалаврський) рівень вищої освіти відповідає сьомому рівню Національної рамки кваліфікацій і передбачає здобуття особою теоретичних знань та практичних умінь і навичок, достатніх для успішного виконання професійних обов'язків за обраною спеціальністю. 

Нормативний термін навчання визначається програмою, але не може перевищувати чотирьох—п'яти років. Нормативний термін навчання осіб, що мають освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста за відповідною до напряму підготовки спеціальністю, зменшується на один — два роки. Освітньо-наукова програма бакалавра становить 180—240 кредитів ЄКТС (Європейської системи трансферу оцінок).

Особи, які успішно пройшли державну атестацію, отримують документи встановленого зразка про здобуття вищої освіти за відповідним напрямом підготовки та кваліфікації бакалавра.


 

 

Відкрита пропозиція

(за кошти державного бюджету та
за кошти фізичних або юридичних осіб)

Небюджетна пропозиція

(виключно за кошти фізичних або юридичних осіб)

  БАКАЛАВР  БАКАЛАВР
 

1. Українська мова

2. Математика або історія України,
або іноземна мова, або біологія,
або георгафія, або фізика, або хімія

1. Українська мова

2. Математика або історія України,
або іноземна мова, або біологія,
або георгафія, або фізика, або хімія

 

БАКАЛАВР 
(зі скороченим терміном навчання)

БАКАЛАВР 
(зі скороченим терміном навчання)

 

1. Українська мова

2. Історія України

3. Фаховий іспит

 1. Українська мова

2. Історія України або математика,
або іноземна мова, або біологія,
або географія, або фізика, або хімія


Інформація для стейк-холдерів:

Свої відгуки та пропозиції щодо освітньо-професійної програми, будь ласка, надсилайте на поштову адресу:

кафедри плодівництва і виноградарства (plodivnyctvo@ukr.net)

чи гаранта ОП доцента Чаплоуцькому А.М. (andrii_ch@ukr.net)

Останні новини

Дегустація нових столових сортів виноградуЧитати повністю

Дегустація нових столових сортів винограду

Аспірантом кафедри плодівництва і виноградарства Миколою Яровим було представлено для органолептичноі дегустаціі пʼять нових столових сортів винограду селекціі інституту виноградарства ім. Таїрова.

Читати повністю

Підвищення кваліфікаціїЧитати повністю

Підвищення кваліфікації

Підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників Уманського НУС є одним із ключових факторів забезпечення якісної вищої освіти, адже стимулює наукову діяльність, сприяє міждисциплінарному обміну знаннями та створює можливості для професійного нетворкінгу.

Читати повністю

Студентський науковий гуртокЧитати повністю

Студентський науковий гурток

Початок нового навчального 2024/2025 року відзначений активною діяльністю студентів факультету «Плодоовочівництва, екології та захисту рослин». В поточному навчальному семестрі було продовжено роботу чергових засідань студентського наукового гуртка кафедри плодівництва і виноградарства.

Читати повністю

Навчальна практика з окуліруванняЧитати повністю

Навчальна практика з окулірування

На початку серпня 2024 року відбувалась фахова підготовка молодих фахівців з розсадницької галузі.

Читати повністю

Всі новини