Дегустація плодів
На лабораторному занятті з плодівництва студенти 3 курсу факультету агрономії вчилися дегустувати плоди. Під час вивчення морфологічних ознак визначали смакові і товарні якості плодів різних сортів зерняткових культур.
Метою проведення заняття було ознайомлення з різними помологічними сортами, а також набуття майбутніми фахівцями навичок у розрізненні сортів яблук за морфологічними ознаками і смаковими якостями.
Вивчалось і оцінювалось 11 помологічних сортів яблуні зимового строку достигання. Під час дегустації студенти заповнювали дегустаційні картки, в яких кожен сорт оцінювали в балах за такими критеріями: аромат, твердість, хрусткість, соковитість, борошнистість, солодкість/кислість.
Викладач кафедри плодівництва і виноградарства Андрій Чаплоуцький,
фото автора