Меню
Остання редакція: 28 листопада 2019

Відкриття ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади студентів зі спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство»

17 квітня 2019 р. відбулось урочисте відкриття ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади студентів зі спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство» серед студентів аграрних ВНЗ ІІІ–ІV рівнів акредитації.


Уманський національний університет садівництва наказом Міністерства освіти і науки України № 1495 від 09.12.2016 р. затверджено базовим вищим навчальним закладом для проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2016–2019 рр. зі спеціальності «Садівництво та виноградарство».

Перед початком Всеукраїнської студентської олімпіади з вітальним словом до учасників звернулися голова оргкомітету проректор з науково-педагогічної роботи Михайло Мальований; заступник голови оргкомітету декан факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин, доцент Сергій Щетина; голова журі, доцент Володимир Майборода.

У олімпіаді беруть участь 19 студентів – переможців першого етапу із семи аграрних вищих навчальних закладів України – Білоцерківського національного аграрного університету (БНАУ), Миколаївського національного аграрного університету (МНАУ), Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіПУ, м. Київ), Таврійського державного агротехнологічного університету (ТДАТУ, м. Мелітополь), Уманського національного університету садівництва (УНУС), Ужгородського національного університету (УжНУ), Харківського національного аграрного університету (ХНАУ).

До складу журі в межах трьох робочих груп увійшли:

  1. Виноградарство: Роман Буцик (УНУС), Павло Бондаренко (ТДАТУ).
  2. Овочівництво: Зоя Ковтунюк (УНУС), Віра Кутовенко (НУБіПУ).
  3. Плодівництво: Роман Яковенко (УНУС), Лідія Шубенко (БНАУ).

 Олімпіада проходить у два тури:

 І тур – теоретичний – у вигляді тестових завдань (біологія і технологія вирощування культур) з плодівництва, овочівництва і виноградарства.

ІІ тур – практичний – за напрямами:

„Плодівництво”– післясадивне обрізування плодових саджанців;

„Виноградарство” – щеплення винограду;

„Овочівництво” – визначення овочевих культур за насінням;

„поза конкурсом” – обрізування винограду.

 


 

Олександра Полуніна, Людмила Слободяник,

Фото – Юрій Мельник