Меню
Остання редакція: 04 березня 2024

Новації в садівництві Уманщини (матеріали виїзного заняття)

У третій декаді лютого викладачі й аспіранти знайомилися з садівничим господарством Заріцьких поблизу села Ладижинка (попередній візит відбувся минулої осені).

У сучасному садівничому комплексі вирощують яблука і груші літніх сортів, ягоди малини, ожини та смородини, а також саджанці плодових культур «ринкових» сортів. З метою економії води, грунт зазвичай мульчують соломою зернових колосових культур.

Господарство заснував випускник Уманського НУС Ігор Андрійович Заріцький, справу батька продовжив Максим – випускник аспірантури УНУС, який своєму професійному становленню завдячує також практикою та візитам у садівничі господарства Західної Європи. Максим заснував компанію «High Garden Україна» (садовий центр) та є співзасновником консалтингового агентства «Garden Angels Consult Group»  (GAC Group).

З Максимом Заріцьким (крайній справа) в інтенсивному насадженні груші.

 

Майстерклас з обрізування груші та малини.

За результатами господарювання й активного запровадження сучасних технологій, господарство є лабораторією інновацій у вирощуванні плодів та ягід на Уманщині.

Квартали насаджень груші (вгорі) та яблуні з мультилідерною кроною.

Будівництво басейну-накопичувача води для зрошення.

Учасники практичного заняття вдячні за можливість ознайомитися з новаціями у вирощуванні плодових і ягідних культур та напрямками розвитку садівництва в сучасних умовах.

Використані джерела:

https://plodo.udau.edu.ua/ua/novini/suchasni-tehnologii-v-sadivnictvi-umanshhini-materiali-viiznogo-zanyattya.html

https://www.facebook.com/HighGardenUkraine/

Олександр Мельник

(фото автора, Інни Кучер та Ольги Дрозд).