Меню
Остання редакція: 28 листопада 2019

Практичне заняття з плодівництва

19 та 21 вересня студенти 41-п та 42-п груп факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин закріплювали отримані знання на практиці. 

Об'єктом для вивчення агрозаходів із обрізування плодових дерев став яблуневий сад навчально-виробничого відділу Уманського НУС. Завдяки різновіковим насадженням, студенти мали змогу порівняти різні підходи щодо формування крон та обрізування. Зокрема, попрактикувалися в обрізуванні молодих насаджень яблуні на клонових підщепах до вступу в пору плодоношення.

Під час навчання формуючому обрiзуванню яблуні:

«Уманська школа садівництва» здавна вирізняється з поміж інших комплексною підготовкою студентів, які володіють теоретичними та практичними навичками і здатні власноруч виконувати необхідні операції з передових технологій ефективного вирощування плодів. Завдяки поєднанню теорії з практикою, які є складовою навчального процесу, зростає зацікавленість студентів у навчанні, підвищується цінність садівника.

Обрізування плодових дерев – важливий агротехнічний захід, яким певною мірою регулюють ріст і плодоношення, покращують якість плодів,  а також сприяють ефективному проведенню робіт по догляду за ґрунтом і рослинами.агрозаходів, в тому числі і 

 

 

Чаплоуцький А. М. викладач кафедри плодівництва і виноградарства,

Мельник Ю. В. викладач кафедри плодівництва і виноградарства

Фото авторів