Меню
Остання редакція: 28 листопада 2019

Практичне заняття з визначення активності виділення етилену плодами

08 жовтня 2018 року на практичному занятті з післязбиральної доробки плодів, овочів і винограду студенти 21-с групи факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин визначали активність виділення етилену у зразках яблук і груш.


Заняття розпочалося з контролю знань за минулою темою у вигляді тестування. Далі, доктор с.-г. наук, професор Олександр Васильович Мельник ознайомив студентів 21м-с групи з методикою визначення етилену за допомогою приладу ІСА-56: розповів історію появи приладу на кафедрі, пояснив призначення органів керування приладом, означив параметри та порядок роботи приладу. Після чого студенти заклали дослід зі зразками яблук і груш скориставшись пристроєм сконструйованим професором О.В.Мельником.

Впродовж другої частини заняття студенти деякий час здійснювали науковий пошук інформації в мережі Інтернет стосовно застосування методів та досвіду визначення активності виділення етилену в плодах та винограді і визначення строків їх збирання (комп’ютерний клас кафедри плодівництва і виноградарства).

По завершенню часу очікування студенти 21м-с групи встановили кількість виділеного плодами етилену за показами приладу ІСА-56, та розрахували інтенсивність виділення етилену одиницею продукції впродовж визначеного часу зберігання. Наприкінці проведення досліду студентами на основі отриманих результатів було зроблено висновок про не придатність даних плодів для тривалого зберігання.

Практичне заняття проходило у невимушеній і творчій обстановці.


 Володимир Майборода, кандидат сільськогосподарських наук, доцент

Фото автора