Практичне заняття з визначення збиральної стиглості плодів яблуні і груші
27 вересня 2017 року на практичному занятті з плодівництва студенти 31 сп групи факультету лісового і садово-паркового господарства вивчали методи визначення збиральної стиглості плодів.
На початку заняття студенти ретельно ознайомилися з методами визначення збиральної стиглості: хронологічним, відшаруванням плодів, фізичними методами (розмір, маса, основне забарвлення плодів, щільність), хімічними (смак, вміст сухих розчинних речовин, кислотності, цукру і крохмалю) і фізіологічними (інтенсивність дихання, вміст етилену) змінами у плодах.
У лабораторії кафедри плодівництва і виноградарства студенти разом з викладачем проводили визначення комплексного показника (індекс Стрейфа), що поєднує щільність м'якуша, вміст сухих розчинних речовин і значення йод-крохмальної проби.
Людмила Слободяник, кандидата сільськогосподарських наук, ст. викладач
Фото Володимира Майбороди
Фотогалерея









