Меню
Остання редакція: 28 листопада 2019

Практичне заняття з визначення збиральної стиглості плодів яблуні і груші

27 вересня 2017 року на практичному занятті з плодівництва студенти 31 сп групи факультету лісового і садово-паркового господарства вивчали методи визначення збиральної стиглості плодів.


На початку заняття студенти ретельно ознайомилися з методами визначення збиральної стиглості: хронологічним, відшаруванням плодів, фізичними методами (розмір, маса, основне забарвлення плодів, щільність), хімічними (смак, вміст сухих розчинних речовин, кислотності, цукру і крохмалю) і фізіологічними (інтенсивність дихання, вміст етилену) змінами у плодах.

У лабораторії кафедри плодівництва і виноградарства студенти разом з викладачем проводили визначення комплексного показника (індекс Стрейфа), що поєднує щільність м'якуша, вміст сухих розчинних речовин і значення йод-крохмальної проби.


Людмила Слободяник, кандидата сільськогосподарських наук, ст. викладач
Фото Володимира Майбороди