Меню
Остання редакція: 13 березня 2020

Практичне заняття з насіннєвого розмноження плодових рослин

10 березня 2020 року під час лабораторного заняття з розсадництва студенти 21-с та 11к-с груп факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин вивчали насіннєве розмноження плодових рослин.


Під час першої частини заняття студенти ретельно ознайомилися з видовим складом плодових рослин за насінням, закріпили отримані знання розбором наважки насіння різних плодових культур.

Друга частина засвоєння теми полягала в оволодінні методикою визначення чистоти насіння методом механічного аналізу, життєздатності насіння методом забарвлення, та господарської придатності розрахунковим методом.

На наступному етапі заняття встановлювали норму висіву насіння різних плодових культур. Кожен студент, отримавши індивідуальне завдання (окрема плодова культура), скоригував рекомендовану науковими установами норму висіву з урахуванням встановлених чистоти, господарської придатності та життєздатності насіння.

Логічним продовженням лабораторного заняття стало засвоєння правил та техніки закладання насіння на стратифікацію в піщаному субстраті.

Студенти 21-с і 11к-с груп встановили календарні строки перебігу стратифікації насіння та змоделювали процес закладання зразка насіння на стратифікацію в піщаному субстраті.


 

Володимир Майборода, кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Фото автора та студентів 21-с і 11к-с груп