Меню
Остання редакція: 23 квітня 2019

Практичний тур з виноградарства ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Садівництво та виноградарство»

Так відбувався конкурс зі щеплення винограду
Так відбувався конкурс зі щеплення винограду

17 квітня 2019 року в спеціально підготовленій аудиторії корпусу № 2 (кафедра плодівництва і виноградарства Уманського НУС) було проведено практичний тур з виноградарства «Щеплення винограду» в рамках проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальності 203 "Садівництво та виноградарство".


Журі у складі доцентів Романа Буцика (УНУС) і Павло Бондаренко (ТДАТУ) оцінювали уміння та навички 19 учасників Олімпіади від семи аграрних вищих навчальних закладів України – Білоцерківського національного аграрного університету (БНАУ), Миколаївського національного аграрного університету (МНАУ), Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіПУ, м. Київ), Таврійського державного агротехнологічного університету (ТДАТУ, м. Мелітополь), Уманського національного університету садівництва (УНУС), Ужгородського національного університету (УжНУ), Харківського національного аграрного університету (ХНАУ).

Конкурсантам було запропоновано виконати щеплення винограду «на ребро».

Перед початком конкурсу було озвучено необхідні умови та дії конкурсантів під час виконання завдання.

Маючи в своєму розпорядженні виноградну лозу, секатор, ніж, плівку для обв'язування та п’ять хвилин часу, конкурсанти виконували поставлене завдання.

По завершенню конкурсу члени мандатної комісії проводили шифрування виконаних щеплень, які потім оцінювали члени журі.

За результатами оцінювання умінь та навичок у щепленні винограду перше місце отримав Валерій Скрипніченко (УНУС),
друге місце здобув Іван Трушев (УНУС),
а третє місце розділили Анна Шаповал (ТДАТУ) та Анастасія Зотова (ХНАУ).

Крім того, учасникам було запропоновано взяти участь у обрізуванні кущів винограду (поза конкурсом).

По завершенню конкурсу члени журі в присутності усіх його учасників продемонстрували правильний варіант обрізування та пояснили особливості формування кущів винограду.

Журі конкурсу та оргкомітет Олімпіади щиро вітають переможців і бажають усім конкурсантам подальших здобутків у виноградарстві!


 

Олександра Полуніна, Людмила Слободяник,

Фото - Юрій Мельник