Меню
Остання редакція: 01 квітня 2024

Робота студентського наукового гуртка «Симиренківець»

27 березня 2024 року відбулось чергове засідання студентського наукового гуртка кафедри плодівництва і виноградарства

 Робота гуртка спрямована на поглиблення знань студентів у галузі плодівництва та формування їх, як майбутніх кваліфікованих фахівців.

 В процесі роботи гуртка з вітальним словом виступили завідувач кафедри плодівництва і виноградарства, професор Роман ЯКОВЕНКО і доцент, керівник гуртка Роман БУЦИК.

 

Згідно плану засідання було проведено вибори старости наукового гуртка, ним став студент 31-с групи Євгеній КОХАНОВСЬКИЙ. Він представив аудиторії науково-виробничу характеристику помологічного сорту яблуні Хоней Крісп. Також, присутні мали можливість ознайомитись з іншими помологічними сортами яблуні – Рубінола, Бая Маріса і Беліда. В процесі огляду сортів проведено їх дегустацію із обговоренням смакових властивостей та передумов тривалого зберігання.

 

Із детальною характеристикою садового інструменту та підготовкою його до роботи виступив доцент кафедри плодівництва і виноградарства Роман БУЦИК. Було представлено робочий інструмент кафедри та, на основі багаторічного досвіду, вказано на переваги і недоліки його застосування. Надано рекомендації щодо підбору якісного фахового інструменту для сучасних умов садівництва.

В процесі роботи гуртка проведено дискусії щодо озвучених запитань та виділено перспективні напрямки подальшої його роботи.

 В засіданні гуртка взяли активну участь дипломники кафедри, викладачі та гості.

   Роман БУЦИК

 (фото Олександри ПОЛУНІНОЇ)