Меню
Остання редакція: 20 жовтня 2021

Стажування у Вроцлавському природничому університеті (Польща)

З Марією Лічнар-Маланчук та Іренеушем Сосною
З Марією Лічнар-Маланчук та Іренеушем Сосною

Протягом вересня 2021 р. у рамках стажування Чаплоуцький А. М. і Полуніна О. В. під керівництвом професора Марії Лічнар-Маланчук ознайомились із методикою проведення досліджень у насадженнях плодових і ягідних культур. Брали участь у проведенні обліків і спостережень у насадженнях яблуні Навчально-наукової станції університету.

Доцент кафедри плодівництва і виноградарства Чаплоуцький Андрій Миколайович та викладач Полуніна Олександра Василівна були обрані стипендіатами ім. професора Станіслава Толпи та запрошені на науково-педагогічне стажування у Вроцлавському природничому університеті (Польща).

За сприяння працівників кафедри садівництва Вроцлавського природничого університету Евеліни Гударовської та Пьотра Чохури відвідали інтенсивне насадження журавлини площею 42 га близько Любліна.

Разом з Марією Лічнар-Маланчук завітали до чудового садівничого господарства Романа Грамзи неподалік Вроцлава.

Ознайомились з дисертаційними роботами здобувачів кафедри садівництва. Доктор габілітований, професор Іренеуш Сосна радо розповів про особливості написання і захисту дисертаційних робіт в умовах Польщі.

Варто зауважити, що тематика наукових досліджень у садівництві як у Польщі, так і в світі загалом, зміщує свій вектор у бік вивчення більш екологічних технологій вирощування продукції та пошуку балансу між зниженням негативного впливу на навколишнє середовище та оптимальною економічною ефективністю виробництва.

Щиро дякуємо польським колегам за гостинність і надану можливість підвищити рівень кваліфікації. Особлива подяка пані Марії Лічнар-Маланчук за наукове наставництво та співпрацю.


Олександра Полуніна, викладач кафедри плодівництва і виноградарства

Фото - автора