Студентський науковий гурток
Початок нового навчального 2024/2025 року відзначений активною діяльністю студентів факультету «Плодоовочівництва, екології та захисту рослин». В поточному навчальному семестрі було продовжено роботу чергових засідань студентського наукового гуртка кафедри плодівництва і виноградарства. Основою його діяльності є поглиблення знань студентів за обраною спеціальністю для всестороннього розвитку в садівничій галузі і здобуття професійної майстерності.
Буцик Р. М. розпочинає засідання студентського наукового гуртка кафедри плодівництва і виноградарства
Гурток завжди відкритий для широкого кола відвідувачів – викладачів, аспірантів, студентів і гостей. Серед останніх досить часто є фахівці з виробництва, які надають інформацію про поточні реалії садівничої справи.
Викладачі, аспіранти і студенти уважно слухають доповідачів
У 2024 році студенти третього курсу факультету «Плодоовочівництва, екології та захисту рослин» мали змогу проходити виробничу практику на базі садівничих господарств чи наукових установ України. Ця практика дозволяє повноцінно закріпити отримані теоретичні знання і набути повноцінні навички їх застосування у виробничих умовах. Не менш важливим є здобуття досвіду роботи у виробничому колективі. По завершенню практики, студенти звітують про її проходження, в тому числі на студентському науковому гуртку.
На поточному засіданні студентського наукового гуртка кафедри плодівництва і виноградарства звіти з виробничої практики представляли дипломники кафедри, студенти 41-с групи – Кохановський Євгеній та Скороход Іван. Вони висвітлили слухачам сутність перебування на практиці, її головні завдання, умови проживання, а також труднощі сучасного садівництва.
Кохановський Євгеній презентує звіт по виробничій практиці
Скороход Іван презентує звіт по виробничій практиці
Студенти – дипломники кафедри та викладачі уважно слухають доповідь.
Розкриття особливостей практики є дуже цікавим питанням для молодших курсів. Адже кожен студент після закінчення третього курсу має змогу пройти виробничу практику. В цьому питанні йому допомагає досвід і знання колег, які висвітлюють переваги і труднощі в різних господарствах чи наукових установах України. Для повноти отриманої інформації, велика увага приділяється дискусії студентів шляхом запитань і відповідей.
Студенти задають питання по виробничій практиці
Як традиційний елемент студентського наукового гуртка кафедри плодівництва і виноградарства завершальним питанням поточної секції була виробнича і дегустаційна оцінка продуктивних сортів винограду – Аркадія, Лора і Кодрянка.
Роман БУЦИК