Меню
Остання редакція: 19 вересня 2024

Студентський науковий гурток

В поточному навчальному семестрі продовжується робота чергових засідань студентського наукового гуртка кафедри плодівництва і виноградарства. Одним із головних завдань гуртка є набуття студентами навичок роботи у колективі та вміння презентувати свої досягнення в навчально-науковій діяльності, що також, розвиває ораторські здібності. За традицією, засідання гуртка розпочинає його староста – Кохановський Євгеній.

Фото 1. Староста студентського наукового гуртка кафедри плодівництва і виноградарства Кохановський Євгеній розпочинає засідання

На черговому засіданні студентського наукового гуртка кафедри плодівництва і виноградарства звіт з виробничої практики представляла дипломниця кафедри, студентка 31к-с групи – Каша Лілія. Вона презентувала слухачам особливості перебування на практиці в Національному науковому центрі «Інституті виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова» НААН України. Ця практика має передумови наукового спрямування і розкриває студентам шляхи подальшої наукової діяльності за обраною спеціальністю.

Фото 2. Дипломниця кафедри плодівництва і виноградарства Каша Лілія презентує звіт з виробничої практики

Фото 3. Викладачі, аспіранти і студенти зосередились на доповіді

Розкриття особливостей практики є дуже цікавим питанням для молодших курсів. Адже кожен студент після закінчення третього курсу має змогу пройти виробничу практику. В цьому питанні йому допомагає досвід і знання колег, які висвітлюють переваги і труднощі в різних господарствах чи наукових установах України. Для повноти отриманої інформації, велика увага приділяється дискусії студентів шляхом запитань і відповідей.

Фото 4. Відвідувачі гуртка уважно слухають доповідь.

Як традиційний елемент студентського наукового гуртка кафедри плодівництва і виноградарства завершальним питанням поточної секції була виробнича і дегустаційна оцінка плодів груші сорту Конференція.

  Фото 5. Традиційна дегустація плодів груші сорту Конференція

Роман БУЦИК