Меню
Остання редакція: 20 березня 2024

Сучасні садівничі технології в "Октані" (матеріали виїзного заняття)

У другій декаді лютого 2024 року викладачі й аспірантисадівники УНУС відвідали садівниче господарство ТОВ «Виробничо-комерційна фірма Октан», що на околиці села Кочержинці Уманського району.

Співзасновник господарства – Олександр Семененко розповів про пріоритети в створенні плодового саду, а останнім часом ще й овочевої плантації, та ознайомив з особливостями закладання насаджень і вирощування яблук, слив та овочевих культур. У той же час, закладені сортами молдавської селекції, насадження грецького горіха нещодавно розкорчовані.

В інтенсивному яблуневому саду вирощують сорти Голден Делішес, Гала, Ренет Симиренка, Голд Чіф, Чемпіон та інші.

У господарстві запроваджено сучасні способи холодильного зберігання овочів, а також яблук у регульованому газовому середовищі (РГС).

З Олександром Семененком (другий справа) у кварталі яблуневого саду.

Басейн-накопичувач поливної води з річки Паланка.

Фертигаційна станція забезпечує внесення добрив з поливною водою.

У холодильнику з регульованим газовим середовищем.

 Обладнання РГС з генератором азоту на передньому плані.

Контейнери для продукції нового врожаю.

Під час виїзного заняття аспіранти набули практичних навиків з ведення дослідної справи у садівництві, зокрема з визначення показників росту плодових дерев.

Обхват штамбу визначає Владислав Лабунець.

Висловлюємо вдячність керівнику ТОВ "ВКФ Октан" Олександру Сергійовичу Семененку за можливість ознайомитися з новаціями у вирощуванні плодових культур та проведення практичного заняття в умовах виробництва.   

Додаткова інформація:

https://plodo.udau.edu.ua/ua/novini/praktichne-zanyattya-z-plodivnictva-u-gospodarstvi-tov-virobnicho-komercijna-firma-oktan.html

Олександр Мельник

(фото автора й Інни Кучер)