Меню
Остання редакція: 04 березня 2020

Участь науково-педагогічних працівників кафедри плодівництва і виноградарства Уманського НУС у конференції «Майстерня садівництва»

27 лютого 2020 року в смт. Сутиски Тиврівського району Вінницької області відбулася конференція «Майстерня садівництва» організована компанією «Сингента». Серед учасників були представники Уманського національного університету садівництва.


 Доповідачами виступали фахівці в галузі садівництва та захисту рослин з України та Голандії, а саме В. Воєводін технічний експерт компанії «Сингента», І. Мринський з доповіддю на тему: «Шкідники садових насаджень» і Пітер Ван Аркель голандський консультант у галузі садівництва.

На конференції було приділено увагу наступним питанням: інтегрований захист саду від шкідників та хвороб препаратами компанії «Сингента», захист саду від аномального розвитку парші, обрізування дерев у суперінтенсивному саду, європейський досвід захисту садів від шкідників та хвороб, а також були висвітлені інші елементи сучасних технологій ведення садівництва.

Практичні рекомендації в інтенсивному яблуневому саду, щодо формування крони, були продемонстровані голадським спеціалістом Пітером Ван Аркелем.

Конференція зібрала численну аудиторію садоводів, значна частина яких представляла Вінничину і Черкащину. Слід зауважити, що серед учасників даного заходу було досить багато випускників різних років Уманського НУС.


 

Богдан Чецький, аспірант кафедри

Фото – Ольга Шарапанюк.