Меню
Остання редакція: 16 квітня 2024

Весняні дослідження аспірантів кафедри плодівництва та виноградарства

Після успішного завершення весняної сесії аспіранти кафедри плодівництва і виноградарства реалізують наукові плани своїх досліджень на дослідних насадженнях кафедри. У виконанні завдань задіяні здобувачі усіх років навчання, включаючи перший, оскільки нові вимоги до третього освітнього рівня вимагають отримання диплома «Доктора філософії» до завершення періоду навчання і тому необхідно напрацювати максимум річних результатів досліджень для узагальнення, написання і захисту дисертації. 

 

Аспірант 11 дфс групи Лабунець Владислав виконує відбір зразків грунту та облік квітування яблуні на дослідній ділянці за темою досліджень «Продуктивність яблуні залежно від оптимізованого азотного живлення в Правобережному Лісостепу України» (науковий керівник д. с.-г. н., професор Яковенко Роман Володимирович)

Аспірант 11 дфс групи Заморський Ігор виконує вимірювання морфологічних параметрів крони та плодових утворень дерев яблуні сорту Айдаред на дослідній ділянці за темою досліджень «Розроблення методики визначення сортів яблуні за морфологічними і господарсько-цінними ознаками» (науковий керівник д. с.-г. н., професор Яковенко Роман Володимирович)

Аспірант 11 дфс групи Кирієнко Микола виконує відбір зразків грунту на винограднику за темою досліджень «Вплив системи живлення на ріст і продуктивність сортів винограду в умовах Правобережного Лісостепу України» (науковий керівник д. с.-г. н., професор Заморський Володимир Васильович)

Аспірант 21 дфс групи Литвиненко Олег виконує вимірювання параметрів крони дерев яблуні за темою досліджень «Формування крони та продуктивність імунних сортів яблуні в умовах Правобережного Лісостепу України» (науковий керівник д. с.-г. н., професор Заморський Володимир Васильович)

Аспірант 31 дфс групи Яровий Микола виконує обрізування та підв’язку кущів винограду за темою досліджень «Господарсько – біологічна оцінка нових сортів винограду в умовах Правобережного Лісостепу України» (науковий керівник д. с.-г. н., професор Заморський Володимир Васильович)

 

Гарант освітньої програми Доктор філософії 203 Садівництво і виноградарство,  професор Володимир ЗАМОРСЬКИЙ