Меню
Остання редакція: 08 жовтня 2021

Виїзне практичне заняття з «Післязбиральна доробка плодів, овочів і винограду» та «Сучасні технології садівництва»

05 жовтня 2021 року студенти факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин разом із викладачами кафедри плодівництва та виноградарства Уманського національного університету садівництва відвідали ТОВ «Виробничо-комерційна фірма "Октан"», яке знаходиться поблизу села Кочержинці Уманського району.

 


ТОВ "ВКФ "Октан" розпочало свою історію в 1999 році. На сьогодні займається вирощуванням зерняткових, горіхів.

Успішно скеровує агротехнічне забезпечення саду головний агроном-садівник Олексій Олексійович Овчіннік, випускник факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Уманського НУС

Вирощують такі сорти яблуні: Ренет Симиренка, Голден Делішес, Джонаголд та його клони з урожайністю в 2020 році – 60 т/га.

Горіх волоський – сорт Скіноський.

Насадження яблуні на зрошенні.

Збирання врожаю виконують потоковим методом із використанням сучасних контейнерних візків.

У господарсті також є сучасний холодильник з РГС на 1200 т.

У цілому, ця поїздка надихнула кожного з її учасників на створення і розвиток своїх садівничих господарств, в яких буде можливість використати всі накопичені знання під час теоретичного вивчення в аудиторії та під час виїздних практичних занять в господарства.

Висловлюємо вдячність колективу кафедри плодівництва та виноградарства, зокрема професору Мельнику О. В. та доцентам Володимиру Майбороді і Ользі Дрозд за організацію виїзного практичного заняття, а також власнику господарства Олександру Сергійовичу Тульчинському. Адже, проведення практичних занять на виробництві дозволяє нам, як майбутнім спеціалістам галузі, ширше поглянути на проблеми ведення садівництва і зосередитися на поглиблені навиків під час свого теоретичного і практичного навчання в Уманському НУС.  


Іван  Трушев, 21дф-с

Фото - доцента Володимира Майбороди