Меню
Остання редакція: 21 серпня 2021

Окреслення перспектив оволодіння професією садівничого спрямування - головне завдання для першокурсників

06 липня 2021 року студенти 11-т групи разом із доцентом кафедри плодівництва і виноградарства Володимиром Майбородою та доцентом кафедри технології зберігання і переробки зерна Ольгою Дрозд відвідалм садівниче господарство ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Октан»».

Головний агроном господарства, що займається вирощуванням горіхів і яблук на Уманщині, випускник Уманського НУС Олексій Овчіннік розповів студентам про історію створення багаторічних насаджень яблуні на карликовій підщепі і горіха волоського. Після чого Олексій Олексійович запропонував оглянути сучасний комплекс для сортування та зберігання вирощеної продукції у холодильнику із РГС. 

Студенти з цікавістю оглянули холодильний комплекс, установку для сушіння плодів горіха, ознайомились з особливостями вирощування, організацією запилення яблуні і горіха, а також елементами технології зберігання, сортування яблук та попередньої обробки горіхів у господарстві ТОВ ВКФ «Октан».

Мотою відвідання господарства було окреслення перспектив оволодіння професією садівничого спрямування та масштабів виробництва сучасного садівничого господарства. На думку студентів, ця мета була досягнута.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Октан»» за можливість відвідати господарство і цікаву, пізнавальну екскурсію. 


Доцент Володимир Майборода,

Фото — Володимира Майбороди і Ольги Дрозд