Меню
Остання редакція: 21 жовтня 2024

Всесвітній день яблук на кафедрі плодівництва і виноградарства

21 жовтня 2024 року з нагоди Всесвітнього Дня яблук науково-педагогічними працівниками (завідувачем кафедри, професором ЯКОВЕНКОМ Р.В., доцентом ПОЛУНІНОЮ О.В. і викладачем КУЧЕР І.О.) та лаборантами (КУЧЕРЕНКО Н.В. і ЮШИНОЮ О.Ю.) кафедри плодівництва і виноградарства проведено дегустацію цих чудових плодів для учнів та вчителів Уманського ліцею №1 Уманської міської ради Черкаської області.

Ліцеїсти ознайомилися з історією створення та смаковими властивостями плодів сортів яблук: Гала Шніга, Голден Делішес, Джонаголд, Пінова, Чемпіон Арно, Флоріна й Фуджі. Плоди були дбайливо вирощені в навчально-виробничому відділі студентами і працівниками Уманського національного університету садівництва. Захід відбувся в гарній та позитивній атмосфері, а дегустатори визначили для себе найсмачніші сорти.

Окрім дегустації плодів ліцеїсти, в межах профорієнтаційної роботи, прослухали інформацію про освітню програму «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство», за якою проводиться підготовка фахівців з вирощування плодоовочевої продукції та винограду.

Щира подяка від колективу кафедри плодівництва і виноградарства директору Уманського ліцею №1 Ігорю Юрійовичу ОПАЦЬКОМУ за допомогу в організації заходу.

 

 

Роман ЯКОВЕНКО

Олександра ПОЛУНІНА

(фото Інни КУЧЕР і Олександри ПОЛУНІНОЇ)