Меню

Чецький Богдан Олександрович

Чецький Богдан Олександрович Науковий ступінь: Доктор філософії
Посада: викладач
Контактний телефон: (04744)3-23-26
Email: Chetskiy.bogdan@ukr.net

 

Народився:

 22 вересня 1993р. у с.Гаївка, Добровеличківського району Кіровоградської області

Освіта:

  • у 2013р. – закінчив Відокремленний структурний підрозділ Агротехнічний  коледж Уманського національного університету садівництва за спеціальністю «Організація виробництва» та здобув кваліфікацію фахівця з виробничого менеджменту (диплом ЕР №43968783)
  • у 2015р. – закінчив Уманський національний університет садівництва та здобув кваліфікацію «бакалавр з менеджменту» (диплом В15 №149599)
  • у 2017р. – здобув ступінь магістра за спеціальність 8.03060101 «Менеджмент організації і адміністрування» здобув кваліфікацію «Магістр з менеджменту організацій і адміністрування» (диплом М17 № 039457)
  • у 2018р. – закінчив Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини та здобув кваліфікацію: спеціаліст «Середня освіта (Фізична культура)» професійна кваліфікація Вчитель фізичної культури. Керівник спортивних секцій шкільних та позашкільних закладів (диплом С18 №000815)
  • у 2021р. – закінчив аспірантуру зі спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство»
  • З 2022 року - викладач-стажист кафедри плодівництва та виноградарства Уманського національного університету садівництва

 

Напрямок наукового дослідження: «Господарсько-біологічна оцінка яблуні в умовах правобережного лісостепу України»

Викладає навчальні дисципліни

  1.  Плодівництво (спеціальність 201 “Агрономія”, перший рівень вищої освіти (бакалаврський)
  2. Ягідництво (спеціальність 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство", перший рівень вищої освіти (бакалаврський) 
  3. Виноградарство і ампелографія (спеціальність 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство", перший рівень вищої освіти (бакалаврський)
  4. Сучасні технології горіхівництва (спеціальність 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство",третій рівень вищої освіти (освітній)
  5. Горіхівництво (спеціальність 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство", перший рівень вищої освіти (бакалаврський)
  6. Загальне плодівництво (спеціальність 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство", перший рівень вищої освіти (бакалаврський)
  7. Плодівництво і виноградарство (спеціальність 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство", другий рівень вищої освіти (магістерський)

 

Аналіз наукової та професійної активності


 

 Статті у наукових виданнях:

  1.  Заморський В.В., Чецький Б.О. Ріст і продуктивність яблуні в інтенсивному саду. Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. Ч.І. Сільськогосподарські науки. Вип. 94. 2019. С. 249-255. DOI: 10.31395/2415-8240-2019-94-1-249-255.
  2. Заморський В.В., Чецький Б.О. Продуктивність яблуні залежно від вологозабезпечення. Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. Ч. І. Сільськогосподарські та технічні науки. Вип. 96. 2020. С. 535-548. DOI: 10.31395/2415-8240-2020-96-1-535-548 .
  3. Чецький Б. О. Реалізація потенційної продуктивності нових сортів яблуні. Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. Ч. І. Сільськогосподарські та технічні науки. Вип. 100. 2022. С. 253-260. DOI: 10.31395/2415-8240-2022-100-1-253-260.
  4. Заморський В.В., Чецький Б.О. Фотосинтетичні підвалини продуктивного процесу сортів яблуні. Вісник Уманськогонаціонального університету садівництва.№1. 2022. С. 102-105. DOI: 10.31395/2310-0478-2022-1-102-105. 
  5. Чецький Б.О. Фітометричні показники та чиста продуктивність фотосинтезу інтенсивних насаджень яблуні. Вісник Уманського національного університету садівництва.№2. 2022. С. 61-65. DOI: 10.32782/2310-0478-2022-2-61-65
  6.  Chaploutskyi A., Polunina O., Kucher I., Chetskyi B., Borysenko V. and Zabolotny O. The Growth Activity and Productivity of Apple Trees Depending on the Form of the Crown and the Time of Pruning. Journal of Horticultural Research. 2023. vol.31, no.2, pp.53-63. (Scopus)

 

Матеріали наукових конференцій:

 

  1. Заморський В.В., Чецький Б.О. Оптимізація умов вирощування яблуні в інтенсивному саду. Актуальні питання сучасної аграрної науки. Умань 2017. С 39.
  2. Заморський В.В., Чецький Б.О. Особливості продукційного процесу нових сортів яблуні // Матеріали п’ятої міжнародної наукової інтернет-конференції «Інновації в садівництві», 23 березня 2021 року, Умань, 2021, Видавець «Сочінський М.М.». С.12-16 .
  3. Чецький Б.О. Морфогенез і урожайність яблуні залежно від кліматичних умов// VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології вирощування, зберігання і переробки продукції садівництва та рослинництва, Умань, 16-17 червня 2022 р. С. 110.)
  4. Чецький Б.О. Заморський В.В. Морфогенетичні особливості нових сортів яблуні. Матеріали V Міжнародної наукової конференції, присвяченої 20-й річниці проголошення Всесвітнього дня культурного різноманіття в ім'я діалогу та розвитку: Етноботанічні традиції в агрономії, фармації та садовому дизайні (5–8 липня 2022 року). Умань. Сочінський М. М. 2022. C. 22–24.
  5. Заморський В.В. Чецький Б.О. Аспекти продуктивного потенціалу сортів яблуні. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет- конференції «Урожайність та якість продукції рослинництва та сучасних технологій вирощування», присвячена пам’яті професора Г.П. Жемели: (30 вересня 2022 року). м. Полтава. 2022. C. 74–77.
  6. Заморський В.В Чецький Б.О. Морфогенетичні особливості нових сортів яблуні. Матеріали ІІ міжнародної науково-практичної конференції «СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНО БЕЗПЕЧНОЇ ПЛОДООВОЧЕВОЇ ПРОДУКЦІЇ»

 

 Методичні розробки

 

1.      Яковенко Р.В., Чаплоуцький А.М., Чецький Б.О., Кучер І.О., Трушев І.М. Підщепи плодових культур: Методичні вказівки з дисципліни «Плодівництво» для студентів освітнього рівня «бакалавр» спеціальності 201 «Агрономія». Умань, 2024. 16 с.
2.      Яковенко Р.В., Чаплоуцький А.М., Чецький Б.О., Кучер І.О., Трушев І.М. Визначення строку збирання плодів: Методичні вказівки з дисципліни «Плодівництво» для студентів освітнього рівня «бакалавр» спеціальностей 202 «Захист та карантин рослин» і 203 «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство». Умань, 2024. 12 с.
3.      Яковенко Р.В., Чаплоуцький А.М., Чецький Б.О., Кучер І.О., Трушев І.М.  Формування й обрізування горіхоплідних культур: Методичні вказівки з дисципліни «Спеціальне плодівництво» для студентів освітнього рівня «бакалавр» спеціальності 203 «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство». Умань, 2024. 8 с.
4.      Яковенко Р.В., Чаплоуцький А.М., Чецький Б.О., Кучер І.О., Трушев І.М.  Насіння плодових культур: Методичні вказівки з дисципліни «Плодівництво» для студентів освітнього рівня «бакалавр» спеціальностей 202 «Захист та карантин рослин» і 203 «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство». Умань, 2024. 12 с.