Меню
Остання редакція: 30 вересня 2021

Зустріч здобувачів освіти зі стейкхолдерами за освітньою програмою "Садівництво та виноградарство"

27 вересня 2021 р. відбулася зустріч здобувачів освіти за освітньою програмою "Садівництво та виноградарство" зі стейкхолдерами - кандидатом с.-г. наук Шевчуком К. М. (ТОВ "НУНЕМС УКРАЇНА") та доктором філософії Скрипником В. В. (ННЦ "Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова").

Студенти-магістранти 11м-с та 21м-с груп заслухали повідомлення кандидата с.-г. наук Шевчука К. М. - випускника факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин УНУС 2004 року, фахівця в галузі виробництва насіння овочевих культур ТОВ "НУНЕМС УКРАЇНА"про особливості підбору кадрів для успішної діяльності на виробництві. Наголосив, що молодий фахівець повинен бути ініціативним і готовим до наукового пошуку. Серед іншого, Костянтин Миколайович також поділився спогадами про початок своєї наукової діяльності на кафедрі плодівництва і виноградарства, де виконував дипломну роботу на тему вирощування клонових підщеп яблуні у відсадковому маточнику під керівництвом доцента Майбороди В. П., та її продовження на кафедрі овочівництва під керівництвом професора Лихацького В.І.

Завідуючий сектору сортовивчення та ампелографії ННЦ "Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова", доктор філософії зі спеціальності 203 Садівництво та виноградарство В’ячеслав Вікторович Скрипник презентував свою дисертацію (2021 р.) та повідав про особливості сучасних досліджень із виноградною рослиною. Свою наукову діяльність В’ячеслав Вікторович розпочав на кафедрі плодівництва і виноградарства ведучи дипломну роботу на тему "Порівняльна ефективність формування винограду в ННВВ Уманського НУС" на прикладі сорту Аркадія під керівництвом доцентів Манзія В. В. і Головатого П. А. 


 

Ольга Шарапанюк, викладач кафедри плодівництва і виноградарства

Фото – Володимир Майборода, Ольга Шарапанюк