Меню
Остання редакція: 04 березня 2016

XVI Всеукраїнська студентська олімпіада з плодоовочівництва і виноградарства: практичний тур з виноградарства

Якість фахівця значною мірою визначається його вмінням успішно застосовувати набуті під час навчання навички в практичній діяльності. Саме таку можливість – демонстрацію своєї майстерності з виконання щеплення й обрізування винограду, – мали змогу довести учасники олімпіади під час практичного туру.

Перша частина конкурсу полягала у проведенні щеплення винограду способом поліпшеного копулірування "на ребро". Про особливості, порядок і правила виконання завдання розповів член журі, доцент кафедри плодівництва і виноградарства Манзій В.В.

З особливостями виконання завдання знайомить доцент Віталій Манзій (Уманський НУС)

Кожен учасник отримав секатор, ніж для щеплення, підщепи, живці та плівку, необхідні для роботи.

Підбір необхідних для щеплення компонентів

Для об'єктивності оцінювання конкурсних завдань мандатна комісія провела шифрування учасників, після чого вони приступили до роботи. На виконання завдання відведено п’ять хвилин часу.

Шифрування учасників практичного туру з щеплення винограду
Виконання щеплення винограду способом поліпшеного копулірування "на ребро"

Оцінювання результатів щеплення проводять члени журі (зліва – направо)
Олексій Івакін (Харківський НАУ) і Віталій Манзій (Уманський НУС)

Комісією в складі членів журі – фахівців з виноградарства, доцента кафедри плодівництва і виноградарства Уманського НУС В.В. Манзія та ст. викладача кафедри плодоовочівництва і зберігання Харківського НАУ О.В. Івакіна, проведено оцінювання представлених зразків щеплень, за результатами якого визначено переможців:

І місце – Гудзікевич Павло (Уманський НУС);

ІІ місце – Яцура Юрій (Уманський НУС);

ІІІ місце – Мельник Яків (Харківський НАУ).

Продовженням практичного туру з виноградарства стало обрізування кущів винограду (поза конкурсом, участь за бажанням).


Робота журі під час конкурсу з обрізування винограду

Комісією журі у тому ж складі проведено оцінювання конкурсантів за критеріями встановлення навантаження куща вічками, довжини обрізування лози, формування плодової ланки тощо. Переможців (І місце – Карачун Віталій (Харківський НАУ), ІІ місце – Виноградов Андрій (Харківський НАУ), ІІІ місце – Кльось Ольга (Львівський НАУ) нагороджено заохочувальними призами від провідних на аграрному ринку України компаній «Нунемс» і «Сингента».

Доцент кафедри плодівництва і виноградарства В.В.Манзій,

науковий співробітник кафедри плодівництва і виноградарства Л.М.Худік

(фото Л.М.Худік)

(Джерело)

Останні новини

Весняні дослідження аспірантів кафедри плодівництва та виноградарстваЧитати повністю

Весняні дослідження аспірантів кафедри плодівництва та виноградарства

Після успішного завершення весняної сесії аспіранти кафедри плодівництва і виноградарства реалізують наукові плани своїх досліджень на дослідних насадженнях кафедри.

Читати повністю

Практичне заняття з щеплення плодових культур Читати повністю

Практичне заняття з щеплення плодових культур

Наприкінці березня 2024 року під час практичного заняття з курсу «Плодівництво» студенти 31-зр та 21-кзр групи оволоділи навичками щеплення плодових культур.

Читати повністю

Весняна толока на кафедрі плодівництва і виноградарстваЧитати повністю

Весняна толока на кафедрі плодівництва і виноградарства

9 квітня 2024 року колектив кафедри плодівництва і виноградарства радо долучився до покращення благоустрою університетського містечка.

Читати повністю

В Уманському НУС висаджено колекцію сортів фундукаЧитати повністю

В Уманському НУС висаджено колекцію сортів фундука

9 квітня 2024 року колективом кафедри плодівництва і виноградарства закладено навчально-дослідні насадження фундука. Садивний матеріал перспективних сортів американської та італійської селекції надано ПОПП «Еліта» в рамках науково-виробничої співпраці.

Читати повністю

Всі новини