Меню
Остання редакція: 21 квітня 2016

№1 / 2016

Заснований за ініціативи кафедри плодівництва та виноградарства
Уманського національного університету садівництва

щоквартальний науково-виробничий журнал «Новини садівництва» видається з 1993 року.

Березневий номер журналу присвячено новим елементам ефективних технологій вирощування плодів і ягід та їх зберіганню.

На обкладинці – фото щепленої форми фундука в дослідному центрі в Ерфурті, Німеччина.

У рубриці «Актуально» за матеріалами міжнародних конференцій з садівництва “MTAS-2016”  та “TSW-2016”, що відбулися у Варшаві в січні поточного року, розглянуто проблеми водозабезпечення плодових насаджень. Також висвітлено рекомендації щодо успішної зимівлі «диких» бджіл осмій, яких все частіше використовують для запилення плодових дерев і ягідних кущів.

У рубриці «Захист саду» на підставі досвіду німецьких садівників висвітлено сучасні підходи до ефективного захисту яблуневих садів від парші.

У рубриці «Розсадництво»  подано матеріали щодо придатності некронованих саджанців для закладання інтенсивного саду, а також випробування в інтенсивному саду так званих семимісячних саджанців яблуні польського виробництва.

Найбільш об’ємну рубрику «Агротехніка» присвячено висвітленню передового досвіду з формування й обрізування чашовидної крони сливи й аличі крупноплідної з тимчасовим центром.

У рубриці «За рубежем» висвітлено ефективність виробництва яблук (польський досвід) та ягідних культур (досвід німецьких садівників), а також передовий зарубіжний досвід із запровадження перспективних конструкцій насаджень сливи й аличі крупноплідної.

У рубриці «Нові культури і сорти» подано опис сортів яблук для виготовлення слабоалкогольного напою сидру.

 «Переробка, реалізація» містить інформацію щодо різновидів ефективного способу зберігання яблук в динамічному газовому середовищі та новинки в реалізації плодів і ягід у супермаркетах.

Зацікавлені знайдуть матеріали щодо застосування ефективних засобів захисту садів від грибкових захворювань та шкідників, а також пропозиції вітчизняних і закордонних виробників плодів та садивного матеріалу і технологічного обладнання для догляду за садом, збирання і зберігання врожаю.

Анотації опублікованих в журналі «Новини садівництва» матеріалів – на сайті www.novsad.com.

Олександр Мельник
завідувач кафедри плодівництва і виноградарства, головний редактор журналу

Останні новини

Весняні дослідження аспірантів кафедри плодівництва та виноградарстваЧитати повністю

Весняні дослідження аспірантів кафедри плодівництва та виноградарства

Після успішного завершення весняної сесії аспіранти кафедри плодівництва і виноградарства реалізують наукові плани своїх досліджень на дослідних насадженнях кафедри.

Читати повністю

Практичне заняття з щеплення плодових культур Читати повністю

Практичне заняття з щеплення плодових культур

Наприкінці березня 2024 року під час практичного заняття з курсу «Плодівництво» студенти 31-зр та 21-кзр групи оволоділи навичками щеплення плодових культур.

Читати повністю

Весняна толока на кафедрі плодівництва і виноградарстваЧитати повністю

Весняна толока на кафедрі плодівництва і виноградарства

9 квітня 2024 року колектив кафедри плодівництва і виноградарства радо долучився до покращення благоустрою університетського містечка.

Читати повністю

В Уманському НУС висаджено колекцію сортів фундукаЧитати повністю

В Уманському НУС висаджено колекцію сортів фундука

9 квітня 2024 року колективом кафедри плодівництва і виноградарства закладено навчально-дослідні насадження фундука. Садивний матеріал перспективних сортів американської та італійської селекції надано ПОПП «Еліта» в рамках науково-виробничої співпраці.

Читати повністю

Всі новини